Henkilökuvassa Fitness SM 2011, Mirka Loman

Mirka Loman, Seirenkain musta vyö sekä Fitnessin SM 2011
Seirenkain harjoittelijoissa on paljon kiinnostavia henkilöitä, jotka ovat kamppailu-uransa lisäksi ehtineet tehdä, harrastaa ja saavuttaa monella muullakin alalla. Ensimmäisessä henkilökuvassa on Mirka Loman, karatessa mustan vyön saavuttanut seirenkailainen sekä vuoden 2011 Fitness Suomen mestari. Alla Östermanin Jarmo pureutuu muutamin kysymyksin Mirkan harjoittelu-uraan niin karatessa kuin muussakin urheilussa.

Mirka Loman, Seirenkain musta vyö ja Fitness 2011 SM

Mikä sai sinut aloittamaan karaten?
Telinevoimistelun lopetettuani piti valita laji jossa ikä ei varsinaisesti tule vastaan. Kamppailulajit olivat aina kiinnostaneet minua ja karate lajina kuulosti ja näytti hienolta.

Mikä oli urheilutaustasi?
Kahdeksanvuotiaana aloitin yleisurheilun, josta siirryin parin vuoden päästä telinevoimisteluun. Voimistelun jälkeen kokeilin uimahyppyjä kerroksilta.

Kauanko karateharjoittelun aktiiviaikaa kesti?
2001 tammikuussa aloitin karaten. Kävin lähes kaikissa mahdollisissa treeneissä ja treenasin usein vapaa-aikanakin. Mustan vyöni suoritin kesällä 2008.

Miltä mustan vyön saavuttaminen tuntui?
Mustan vyön saavuttaminen oli hieno asia, mutta tekniikoita ja taitoja tulee tämänkin jälkeen harjoitella. Itsensä kehittäminen ei kuitenkaan pääty mustaan vyöhön.

Mitä lajin harjoittelu antoi sinulle?
Itsepuolustustaidon lisäksi karate on kehittänyt pitkäjännitteisyyttäni, itseluottamustani ja keskittymiskykyäni. Lisäksi lajin mukana olen saanut hyviä ystäviä ja unohtumattomia hetkiä.

Entä karaten jälkeinen elämä?
Karaten ansiosta päädyin punttisalille, koska halusin lyönteihini ja potkuihini lisää voimaa. Uusi laji vei kuitenkin mennessään ja nyt kilpailen fitnessissä, jossa voitin Suomen mestaruuden syksyllä 2011. Tavoitteet lajissa on saada edustuspaikka EM- ja MM-kisoihin.

Neuvosi karaten aloittaneelle?
Treenatkaa säännöllisesti, asettakaa itsellenne tavoitteet ja ennen kaikkea saavuttakaa ne.

httpv://www.youtube.com/watch?v=sNHT3IfHGok

httpv://youtu.be/cce8Kcey_A4

Scroll to Top