Historia

Seirenkaissa opetettava karate pohjautuu Kokondo karateen sekä on perustekniikaltaan hyvin samankaltaista kuin Kyokushin karate oli alkuaikoinaan. Seirenkai jujutsu pohjautuu perinteiseen jujutsuun huomioiden myös modernimman jujutsun ja kamppailun tuomat vaikutukset. Harjoittelu tavoittelee erityisesti tehokkaan ja monipuolisen kamppailutaidon oppimista. Perustekniikka ja monimuotoinen ottelu- ja itsepuolustusharjoittelu yhdessä kataharjoittelun (karate) kanssa yhdistyvät jämäkäksi ja loogiseksi kokonaisuudeksi. Molempien lajien ensisijaisena tavoitteena on itsepuolustustaidon kehittäminen perinteitä kunnioittaen, huomioiden nykypäivän tiedon ja tarpeet.

Suomessa harjoiteltavat Seirenkai karate ja Seirenkai jujutsu kuuluvat 2009 perustettuun kansainväliseen International Seirenkai Organisatioon (ISO). ISO perustettiin Kokondossa vaikuttaneiden Daniel Cohenin ja Scott Cohenin toimesta tärkeiden Kokondon seniorijäsenten tukemana. Suomessa tuolloin toimineet Vantaan Kokondo ry ja Tikkurilan Kokondo ry sekä erityisesti Suomen pääopettaja Mestari Vesa Toropainen ovat olleet vahvasti vaikuttamassa ISOn rakenteeseen ja opetettavaan kokonaisuuteen.

Seirenkain taustalla Suomessa on siis Kokondo karatea opettaneet yhdistykset ja niiden varsin pitkä, vuodesta 1983, alkanut historia ja traditio. Kokondon perustajina toimivat Suomessa varsinkin erilaisista murskausnäytöksistään tunnettu Pekka Oey sekä Reijo Lehto, Arto Hanerva ja Kari Timonen.

Seirenkai nimi muodostuu japaninkielisistä sanoista seiren -integriteetti ja kai – liitto. Yhteenvetona voidaan sanoa, että Seirenkai, nimensä mukaisesti pyrkii harjoittelussa ja kaikessa toiminnassaan rehelliseen ja suoraselkäiseen lähestymiseen. Tekniikat ja harjoittelufilosofia, harjoitukset ja tapa suhtautua ihmisiin ja ympäristöön ilmentyy oppivana ja aina toisia kunnioittavana kehittyvänä yhteisönä.

Scroll to Top