Inspiroivia naiskamppailijoita

Kamppailumaailma saattaa joskus tuntua hyvin miesvaltaiselta ja miesten hallitsemalta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö maailmasta ja omasta seurastammekin löytyisi upeita naiskamppailijoita.

Naistenpäivän kunniaksi seuraavat keskenään hyvin erilaiset naiskamppailijat osoittakoon, että kamppailumaailmassa on todellisia mahdollisuuksia, tilaa ja tarvetta myös naisille, vaikka joskus sen eteen täytyykin todella taistella.

KEIKO FUKUDA
Keiko Fukuda on 98-vuotias judomestari. Hän on ainoa nainen maailmassa, jolle on myönnetty korkein judossa saavutettava vyöarvo, kymmenennen asteen musta vyö. Hän on myös viimeinen elossa oleva Jigoro Kanon oppilas. Hänen omistautuminen judolle vielä nyt 98-vuotiaanakin sekä taistelu naisiin kohdistuvia epäoikeudenmukaisuuksia vastaan esimerkiksi judon vyöarvojärjestelmässä ovat inspiroivia kenelle tahansa kamppailijalle.

Lue artikkeli Keiko Fukudasta osoitteessa www.pawma.org

httpv://www.youtube.com/watch?v=XHdPh3CEfGM

CYNTHIA ROTHROCK
Cynthia Rothrock on amerikkalainen näyttelijä, kamppailija ja kamppailuopettaja, sekä äiti. Hän on viisinkertainen maailmanmestari karatessa sekä saavuttanut mustan vyön useissa Kaukoidän kamppailulajeissa (Tang Soo Do, Tae Kwon Do, Eagle Claw, Wu Shu, Northern Shaolin). Hän on esiintynyt yli 30 toimintaelokuvassa, ja saavutti suuren suosion jopa Hong Kongin elokuvamaailmassa. Häntä onkin kutsuttu taisteluelokuvien kuningattareksi (“Queen of Martial Arts films”).

httpv://www.youtube.com/watch?v=tz-4WIFhA6U&feature=related

Scroll to Top