Naisten kohtaamasta väkivallasta ja häirinnästä

Seirenkai järjestää tänä keväänä naisten itsepuolustuskursseja kuukausittain. Kysyntä on tällä hetkellä korkeaa ja vastaamme siihen mielellämme. Naisten itsepuolustuskursseja on järjestetty Seirenkaissa vuosien ajan, onhan naisiin kohdistuva väkivalta valitettavan pysyvä ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa ja osin muodoiltaan erilaista kuin miehiin kohdistuva. Seirenkain naisille suunnatut itsepuolustuskurssit ottavat huomioon ne moninaiset väkivallan ja ahdistelun muodot, joita naiset Suomessa kohtaavat.

Kannanottona tämänhetkiseen mediakeskusteluun haluamme tuoda esiin muutaman näkökulman. Naisiin kohdistuva väkivalta ja häirintä eivät ole uusi ilmiö Suomessa, ja kaikkiin sen uusiin ja vanhoihin muotoihin tulee suhtautua vakavasti. Avoin ja tasapuolinen faktoihin perustuva keskustelu on tervetullutta ja edistää naisten turvallisuutta luomatta turhaa pelon ilmapiiriä. Järjestyksenvalvonta yhteiskunnassamme kuuluu viranomaisille ja niiden säätelemille tahoille.

Seirenkai keskittyy työhön, joka luo naisille itselleen keinoja ja valmiuksia lisätä henkilökohtaista ja yleistä turvallisuutta, estää naisten liikkuvuuden rajaamista ja naisten asettamista passiiviseen uhrin asemaan. Kursseillamme pyrimme lisäämään aktiivista tietoisuutta siitä, miten uhat ja uhkakuvat omassa elämässä muodostuvat sekä valmiuksia välttää ja kohdata väkivalta- ja häirintätilanteita.

Sensei Anni Kajanus
Sensei Linda Luymes

Scroll to Top